• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

σας ευχόμαστε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας να είστε καλά στην υγεία σας! Το εκπαιδευτικό και θεραπευτικό προσωπικό του σχολείου μας θα ανεβάζει σε αυτό τον ιστοχώρο υλικό με απώτερο σκοπό να υπάρξει μια συνέχεια στην εκπαίδευση των παιδιών μας και πάνω απ' όλα να νιώσουν τόσο τα παιδιά όσο κι εσείς ότι αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας είμαστε δίπλα σας. Με υπομονή και συνεργασία είμαστε σίγουροι ότι θα αντεπεξέλθουμε με τον καλύτερο υπό τις περιστάσεις τρόπο σε αυτή τη δοκιμασία!

Μαθαίνουμε τα χρώματα παρέα με την κ. Ισαβέλλα! Αλήθεια, εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; 

H κ. Μόνικα μάς μαθαίνει τα χειμερινά ρούχα και μάς προσκαλεί σε ένα υπέροχο παιχνίδι αντιστοίχισης. Για να δούμε ποιος είναι έτοιμος για την πιο κρύα εποχή του χρόνου!

Ξέρεις τι τρώει το κάθε ζωάκι; Αν ναι, απάντησε σωστά στις ερωτήσεις του παιχνιδιού που ετοίμασε η κ. Ξένια και στο τέλος σε περιμένει ένα χαμογελαστό αστέρι! 

H κ. Γεωργία Κ. μάς δίνει οδηγίες πώς να φτιάξουμε σπιτική πλαστελίνη. Τώρα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε γράμματα, σχήματα, αριθμούς και να γυμνάσουμε τα δάκτυλά μας!

H κ. Στέλλα Β. διερωτάται πώς περάσαμε τις γιορτές μας. Τι φάγαμε; Τι στολίσαμε; Τι κάναμε; Θέλετε να παίξουμε και να της λύσουμε τις απορίες της;

H κ. Άννα Σ. μάς έστειλε ασκήσεις κατηγοριοποίησης για να παίξουμε στο σπίτι. Για να δούμε ποιος θα κερδίσει το "Μπράβο" στο τέλος των ασκήσεων!  

Το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας εύχεται σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους καλή χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα. Μέσα από τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που μας επέβαλε το νέο lockdown, εμείς νιώθουμε ότι είμαστε πάντα κοντά σας και θα προσπαθήσουμε ξανά να σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όπως φαίνεται και στο βίντεο που ετοίμασε η κ. Στέλλα Β!

Μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ δασκάλων και θεραπευτών του σχολείου μας, με τη σημαντική συμβολή της κ. Ευγενίας, έφερε ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Η κ. Άννα-Μαρία, η κ. Φιλιώ, η κ. Νικολίνα, η κ. Γεωργία Κ., η κ. Στέλλα Ν., ο κ. Μιχάλης Κυρ. και ο κ. Χριστόφορος διασκεύασαν για εμάς ένα εξαιρετικό παραμύθι "Το μαγικό κουτί της Αριάδνης" με την ευκαιρία της ημέρας των δικαιωμάτων των παιδιών. Επιπλέον μας έστειλαν ένα αρχείο με ασκήσεις κατανόησης των δομικών στοιχείων του παραμυθιού, ένα αρχείο με ερωτήσεις σωστού-λάθους και ένα αρχείο που μας δίνει ερεθίσματα για να συζητήσουμε τα δικαιώματα ενός κουνελιού. Τέλος η κ. Μαρία Κ. μάς έστειλε ένα βίντεο στο οποίο μας εξηγεί πώς να φτιάξουμε λαγουδάκια με απλά υλικά.

Η κ. Νικολίνα μάς έστειλε ένα αρχείο με ερωτήσεις που συνοδεύονται από εικόνες. Για να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να βρουν τις σωστές απαντήσεις! 

Η κ. Στάλω μάς έστειλε τη μυστική της συνταγή για να φτιάξουμε υπέροχο παγωτό! Αφού το απολαύσουμε μπορούμε να παίξουμε αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι που ετοίμασαν για μας η κ. Στάλω, η κ. Τώνια και η κ. Μόνικα. Καλή όρεξη και καλή διασκέδαση!

H κ. Μόνικα, η κ. Μαρία Κ. και ο κ. Μιχάλης Π. συνεργάστηκαν και μας δείχνουν πώς να φτιάξουμε πεντανόστιμα milkshakes & smoothies από το σπίτι. Στην υγειά μας!

Η κ. Μαρία Β. μάς εξηγεί πώς να χρησιμοποιούμε σωστά την τουαλέτα και πώς να πλένουμε μετά τα χέρια μας. Καλή εξάσκηση παιδιά!

Η κ. Νικολίνα μάς προτείνει να διαβάσουμε μαζί της ένα παραμύθι στο νερό! Αν διερωτάστε τι είναι αυτό, πάμε μαζί να ανακαλύψουμε! Για να προετοιμαστούμε συστήνει όπως ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το αρχείο. Ακολούθως μπορούμε να διαβάσουμε το παραμύθι και τέλος να παίξουμε τις δραστηριότητες που το συνοδεύουν.

Η κ. Άννα Μαρία μάς βοηθά να μάθουμε τα διάφορα μέρη του σώματός μας.

Η κ. Νικολίνα μάς έστειλε 2 αρχεία. Στο πρώτο μας προσκαλεί να επιλέξουμε τη σωστή εικόνα και στο δεύτερο να περιγράψουμε τις εικόνες.

Η κ. Στέλλα Βαλ. ετοίμασε για μας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με ασκήσεις αφαίρεσης. Για να δούμε ποιος θα βρει το σωστό αποτέλεσμα!

Η κ. Στάλω, η κ. Τώνια και η κ. Μόνικα καλωσορίζουν το καλοκαίρι και ετοίμασαν για μας ένα παιχνίδι με θέμα το καλοκαίρι. Έτσι για να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά!

Η κ. Στέλλα Βαλ. μάς στέλνει ένα παιχνίδι με γράμματα και ένα παιχνίδι με αριθμούς. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδυάσουμε μάθηση και διασκέδαση!

Πόσο καλά γνωρίζεις τα χρώματα; Η κ. Μόνικα και ο κ. Χάρης μάς ετοίμασαν ένα παιχνίδι για να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας.

Η κ. Στέλλα Βαλ. έφταιξε και μάς στέλνει ένα παιχνίδι με ασκήσεις πρόσθεσης. Για να δούμε ποιοι είναι δυνατοί στα μαθηματικά!

Η κ. Γεωργία Κ. μάς στέλνει ένα αρχείο με ασκήσεις προγραφής και οπτικοκινητικού συντονισμού. Τυπώστε το και καλή εξάσκηση!

Η κ. Άννα-Μαρία μέσω της παρουσίασης που μάς στέλνει μάς βοηθά να μάθουμε ποια είναι τα κατοικίδια ζώα και κάποιες πληροφορίες για αυτά.

Η κ. Νικολίνα, η κ. Μαρία Β. και η κ. Άννα μάς εξηγούν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς μας συγυρίζοντας τα ψώνια μέσω ενός παιχνιδιού που ετοίμασαν για εμάς με πολλή αγάπη!

H κ. Γεωργία Κ. μάς στέλνει μια σειρά από ασκήσεις για να δουλέψουμε στον τομέα της λεπτής κινητικότητας με υλικά που έχουμε στο σπίτι.

H κ. Άννα-Μαρία μάς παρουσιάζει τα μέσα μεταφοράς και μάς προτείνει να παίξουμε ένα παιχνίδι για να μετρήσουμε τις γνώσεις μας. 

Η κ. Στάλω μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε μια νόστιμη φρουτοσαλάτα και ακολούθως μάς προτείνει να παίξουμε ένα παιχνίδι κατανόησης που βασίζεται στην υπέροχη συνταγή της!

Η κ. Αγγελική μάς στέλνει οδηγίες για να παίξουμε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αισθητηριακούς στόχους.

Με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας η κ. Μόνικα έγραψε ένα υπέροχο ποίημα αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες και μάς εξηγεί με απλό τρόπο πώς να φτιάξουμε μια κάρτα για τη γιορτή της μητέρας. Η κ. Ηλέκτρα και η κ. Μόνικα διασκεύασαν το παραμύθι "Γιατί οι κότες δεν πετάνε;", η κ. Στέλλα Βαλ. ετοίμασε για μας ένα παιχνίδι βασισμένο πάνω στο παραμύθι και θεραπευτές του σχολείου μας, με την τεχνική υποστήριξη του κ. Μιχάλη Π., ανέλαβαν να διαβάσουν το παραμύθι για τα παιδιά μας! H κ. Νικολίνα επίσης μάς έστειλε ένα παραμύθι μου μιλά για την αγάπη της μητέρας, το οποίο συνεδεύεται από ασκήσεις κατανόησης. Και για να γλυκάνουμε τις μανούλες μας που κάποιες φορές, χωρίς να το θέλουμε, τις στεναχωρούμε η κ. Στάλω μας δείχνει πώς να φτιάχνουμε εύγευστα μπισκότα και οι κ. Μιχάλης Κακ., κ. Στέλλα Ν, κ. Μιχάλης Κυρ, κ. Χριστόφορος και κ. Βασίλης πώς να φτιάξουμε δημιουργίες με ζαχαρωτά και οδοντογλυφίδες!

Η κ. Μόνικα, η κ. Τώνια και η κ. Στάλω ετοίμασαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο μάς βοηθούν να μάθουμε τα επαγγέλματα. Για να δούμε, ποιος θα κερδίσει;

Η κ. Ηλέκτρα μάς προτείνει ένα ενδιαφέρον και διδακτικό παιχνίδι μέσα από το οποίο μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τις σωστές από τις λανθασμένες συμπεριφορές. 

Η κ. Γεωργία Ν. με τη βοήθεια του κ. Μιχάλη Π. ετοίμασε ένα βίντεο μέσα από το οποίο μάς προτείνει διάφορες ασκήσεις για να κρατηθούμε σε φόρμα στο σπίτι μας. Επιπλέον, για να κάνουν τη διαδικασία πιο διασκεδαστική για εμάς, ετοίμασαν ένα παιχνίδι βασισμένο στον τροχό της τύχης που επιλέγει για εμάς διαφορετικές ασκήσεις κάθε φορά. Καλή γυμναστική σε όλους!

Η κ. Γεωργία Κ. ετοίμασε ένα βίντεο για μας, στο οποίο μάς εξηγεί με απλό τρόπο πώς να βάζουμε και να βγάζουμε την μπλούζα και τη ζακέτα μας.

Δεν ξεχνάμε να γυμναζόμαστε καθημερινά από το σπίτι μας. Ο κ. Πόλυς και η κ. Στέλλα Δημ., υπό τις οδηγίες της κ. Γεωργίας Ν., μας δείχνουν τον τρόπο, μέσα από ένα πολύ ωραίο βίντεο που επιμελήθηκε ο κ. Μιχάλης Π.

Η κ. Μόνικα και ο κ. Δημήτρης μάς προσκαλούν στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού "Ο Πέτρος και ο λύκος" με την εξαιρετική μουσική του Sergkei Prokofiev. Αφού απολαύσουμε το παραμύθι, η κ. Στέλλα Βαλ. ετοίμασε για μας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι κατανόησης βασισμένο στο παραμύθι. Καλό διάβασμα σε όλους!

Επιτέλους άρχισαν να χαλαρώνουν λίγο τα μέτρα περιορισμού! Παρόλ' αυτά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Γι' αυτό και η κ. Στέλλα Βαλ. μάς ετοιμάσε ένα αρχείο με απλές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθούμε. Δείτε τι μας συμβουλεύει και μετά παίξετε το διασκεδαστικό παιχνίδι που ακολουθεί!

Η κ. Νικολίνα μάς στέλνει ένα αρχείο που έφτιαξε με πολύ μεράκι για να κάνουμε εξάσκηση στα μαθηματικά μας.

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με μια υπέροχη συνταγή από την κ. Άννα-Μαρία που μας εξηγεί πώς μπορούμε με απλά βήματα να φτιάξουμε ένα μπολ με γιαούρτι, μέλι και καρύδια αλλά και με μια συνταγή από την κ. Στάλω για αμυγδαλωτά. Η κ. Νικολίνα μάς στέλνει το παραμύθι "Το χαρούμενο λιβάδι", το οποιο συνοδεύεται με διασκεδαστικές δραστηριότητες. Η κ. Άννα-Μαρία έφτιαξε επίσης ένα παραμύθι, το οποίο επίσης συνοδεύεται από διασκεδαστικές ασκήσεις κατανόησης. Η κ. Ηλέκτρα έφτιαξε για μας ένα παιχνίδι μέσω του οποίου εξερευνούμε τις αισθήσεις μας και η κ. Στέλλα Βαλ. ένα παιχνίδι γνώσεων για την άνοιξη. Η κ. Φιλιώ μας έστειλε 3 αρχεία (αρχείο 1, αρχείο 2 & αρχείο 3) τα οποία μπορούμε να τυπώσουμε και να κάνουμε ασκήσεις με θέμα την άνοιξη. Τέλος η κ. Νικολίνα και η κ. Ηλέκτρα μάς εξηγούν πώς πήρε το όνομά της η Άνοιξη.

Το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας εύχεται σε όλα τα παιδιά και στους γονείς του "Χριστός Ανέστη" και "Καλή Ανάσταση"! Ελπίδα όλων μας είναι να τελειώσει συντομα αυτή η δοκιμασία που περνούμε και να βρεθούμε όλοι μαζί στο σχολείο μας γιατί σας πεθυμήσαμε πάρα πολύ! Μέχρι τότε, και μιας και πλησιάζει η Πρωτομαγιά, ο κ. Μιχάλης Κακ., η κ. Στέλλα Ν., ο κ. Μιχάλης Κυρ., ο κ. Χριστόφορος και ο κ. Βασίλης μας στέλνουν οδηγίες για να φτιάξουμε το δικό μας μαγιάτικο στεφάνι με απλά υλικά. 

Η κ. Τώνια και η κ. Στέλλα Βασ. έφτιαξαν για μας ένα υπέροχο κυνήγι θησαυρού που μπορούμε να φτιάξουμε και να παίξουμε στο σπίτι. Καλή διασκέδαση σε όλους!

Ο κ. Χάρης μάς προτείνει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να μάθουμε τις μέρες της εβδομάδας.

Μπήκαμε αισίως στη Μεγάλη Βδομάδα! Οι δάσκαλοι και οι θεραπευτές μας δεν μας ξεχνούν και φροντίζουν για εμάς! Η κ. Νικολίνα ετοίμασε μια παρουσίαση με την ιστορία των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού. Η κ. Ηλέκτρα μάς περιγράφει τα έθιμα του Πάσχα και η κ. Στέλλα Βαλ. ετοίμασε ένα πασχαλινό παιχνίδι που σχετίζεται με αυτά. Η κ. Μόνικα μάς έφτιαξε ένα διαφορετικό παιχνίδι με ασκήσεις γραμμάτων και εικόνων. Η κ. Άννα Σ. μάς προσκαλεί να διαβάσουμε τις ασκήσεις που μας ετοίμασε και στο τέλος να παίξουμε ένα παιχνίδι. Η κ. Ηλέκτρα μάς δείχνει όχι ένα, αλλά δύο τρόπους για να βάψουμε πασχαλινά αυγά! Η κ. Μόνικα μάς προσκαλεί να φτιάξουμε μαζί της πασχαλινές κάρτες και στέλνει εμπεριστατωμένες οδηγίες! Η κ. Αλεξία μάς στέλνει πολλές σελίδες με υλικό για να μας κρατήσει απασχολημένους όλο το δεκαπενθήμερο! Η κ. Μαρία Κ. μάς έστειλε ένα βίντεο όπου μας περιγράφει πώς να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά με τη μέθοδο "ντεκουπάζ" και η κ. Άννα-Μαρία μας στέλνει οδηγίες για να φτιάξουμε ψωμί. Τέλος, η κ. Γεωργία Κ. μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ενδιαφέρουσες πασχαλινές κατασκευές. Το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας εύχεται σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους Καλό Πάσχα και σύντομα ν’ ανταμωθούμε!!!

Ο κ. Δημήτρης συνεχίζει να φροντίζει για την ψυχαγωγία μας! Αυτή τη φορά μας έστειλε 8 τραγούδια: "Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου", "Ανάθεμα σε", "Άσπρα καράβια", "Αυτό τον κόσμο τον καλό", "Γιορτή ζεϊμπέκιδων", "Πες μου μια λέξη", "Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ (βάλε τ' άσπρα σου)" και "Το σύννεφο έφερε βροχή". Καλή ακρόαση σε όλους!

H κ. Ηλέκτρα μάς στέλνει ολόκληρο το αρχείο με τις δραστηριότητες της ημέρας μας και μας βοηθά να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

Η κ. Δώρα μάς στέλνει κάποιες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Μιχάλης Κακ., η κ. Στέλλα, ο κ. Μιχάλης Κυρ., ο κ. Χριστόφορος και ο κ. Βασίλης φαίνεται ότι βαρέθηκαν από τον περιορισμό στο σπίτι. Γι' αυτό μάς προτείνουν να φτιάξουμε ένα αεροπλανάκι με απλά υλικά και να πετάξουμε, έστω και με τη φαντασία μας, στα αγαπημένα μας μέρη. Καλές πτήσεις λοιπόν!

Η κ. Νικολίνα μάς έστειλε ένα υπέροχο παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί». Απολαύστε το και στη συνέχεια διασκεδάστε κάνοντας τις δραστηριότητες που το συνοδεύουν!

Τι και αν είμαστε στο σπίτι; O κ. Πόλυς και η κ. Στέλλα Δ. εκτελούν τις οδηγίες της κ. Γεωργίας και μας προσκαλούν να γυμναστούμε μαζί τους! Σίγουρα θα δοκιμάσουμε!!!

Η κ. Ηλέκτρα συνεχίζει απτόητη! Αυτή τη φορά, με τη βοήθεια μελών του προσωπικού του σχολείου μας, μάς στέλνει προτάσεις για το πώς να περάσουμε ευχάριστα το απόγευμά μας και πώς να ετοιμαστούμε για ύπνο.

Η κ. Τώνια μαγειρεύει με αγάπη για εμάς μια ομελέτα και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή. Καλή όρεξη σε όλους!

Σε αυτό τον σύνδεσμο σάς προσφέρουμε πρόσβαση σε χρήσιμο υλικό που έχει εγκριθεί από την αρμόδια Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για Λογοθεραπεία ή/και Ειδική Εκπαίδευση. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους λογοθεραπευτές του σχολείου μας.

Ο κ. Δημήτρης μας πεθύμησε και φυσικά κι εμείς τον πεθυμήσαμε. Μιας και δεν μπορούμε να βρεθούμε, σκέφτηκε να μας στείλει 3 τραγούδια για να μας κάνει παρέα! Απολαύστε τον να τραγουδά την "Τζαμάικα", "Μία η άνοιξη" και "Πού 'ναι τα χρόνια"! 

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας επιβεβαιώθηκαν! Η κ. Ηλέκτρα σε συνεργασία με μέλη του προσωπικού του σχολείου μας, μάς στέλνει ένα αρχείο Powerpoint με οδηγίες για να βοηθήσουμε τους γονείς μας στις διάφορες δουλειές του σπιτιού και διάφορες άλλες δραστηριότητες αφού προγευματίσουμε. Λέτε να υπάρχει και συνέχεια;

Η κ. Στέλλα Βαλ. έφτιαξε και μάς στέλνει αυτό το διασκεδαστικό και διαδραστικό αρχείο Powerpoint για να παίξουμε και να δούμε τους συμμαθητές μας που μάς λείπουν πολύ!

Η κ. Αγγελική μάς στέλνει απλές οδηγίες για το βούρτσισμα των δοντιών μας.

Για να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα αυτισμού (2 Απριλίου) οι εκπαιδευτικοί και οι θεραπευτές του σχολείου μας ανέλαβαν πρωτοβουλία! Η κ. Άννα-Μαρία και η κ. Νικολίνα ετοίμασαν μια παρουσίαση στην οποία εξηγούν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τον αυτισμό, η κ. Φανή απαγγέλει ένα ποίημα που έγραψε η κ. Μόνικα, η κ. Ελίνα ετοίμασε με τη βοήθεια του κ. Μιχάλη ένα βίντεο όπου μας δείχνει μια ιδέα για να κατασκευάσουμε μια καρδούλα από κομμάτια puzzle και η κ. Γεωργία μοιράζεται μαζί μας (κλικ εδώ και εδώ) 2 όμορφες κατασκευές της!

Η κ. Μαρία Β. σε αυτά τα 3 βίντεο μας δίνει συμβουλές για να μάθουμε να φοράμε τα παπούτσια μας, να φοράμε τις κάλτσες μας και να κουμπώνουμε τα κουμπιά μας. Καλή εξάσκηση σε όλους!

Η κ. Ηλέκτρα με τη βοήθεια της κ. Ζαχαρούλας, της κ. Στέλλας Βαλ. και του κ. Μιχάλη έφτιαξε ένα αρχείο με απλές και κατανοητές οδηγίες, που συνοδεύονται από φωτογραφίες. Σε αυτό μάς εξηγεί τις δραστηριότητες που κάνουμε το πρωί μέχρι να φάμε το πρόγευμά μας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας έπεται και συνέχεια!

Η κ. Μόνικα μάς ετοίμασε μια παρουσίαση με την ιστορία του αγώνα 1955-1959.

Με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Απριλίου ο κ. Δημήτρης μοιράζεται μαζί μας 2 τραγούδια: "Των Αθανάτων" και "Την Ελλάδα αγαπώ".

Η κ. Μαρία Κ. μας εξηγεί σε αυτό το βίντεο πώς μπορούμε να απασχοληθούμε δημιουργικά και χρωματιστά και στο τέλος μας καθοδηγεί για να φτιάξουμε μια χρωματιστή πίτσα. Καλή μας όρεξη!

Η κ. Στέλλα Δ., η κ. Γεωργία και ο κ. Πόλυς προτείνουν αυτές τις ασκήσεις για να γυμναζόμαστε στο σπίτι μας.

Ο κ. Δημήτρης με την ευκαιρία της 25 Μαρτίου τραγουδά για εμάς και τα παιδιά μας 4 τραγούδια: "10 παλλικάρια", "Η κλέφτικη ζωή", "Να 'τανε το '21" και "Τα κλεφτόπουλα". Απολαύστε τον!

Η κ. Ηλέκτρα, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου μάς έστειλε ένα επετειακό τραγούδι!

Ο κ. Χρίστος βρήκε στο διαδύκτιο κάποιες ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ιδέες για κατασκευές μουσικών οργάνων και μας τις προτείνει!

Σε αυτό το έγγραφο θα βρείτε οδηγίες από τους λογοθεραπευτές του σχολείου μας  με ασκήσεις για να κάνετε με τα παιδιά σας στο σπίτι.

Η κ. Νικολίνα έφτιαξε και μας έστειλε αυτή τη διαδραστική εφαρμογή που μας δίνει συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Η κ. Φανή σε αυτό το βίντεο που έφτιαξε με πολλή αγάπη μάς αφηγείται το παραμύθι με το χαμόγελο της Σεμέλης. Απολαύστε την!

Η κ. Νικολίνα μάς στέλνει ένα αρχείο Powerpoint που μας βοηθά να επιλέξουμε τι μας αρέσει, να περιγράψουμε τον εαυτό μας και μας προτείνει ενδιαφέρουσες κατασκευές και δραστηριότητες για να κάνουμε στο σπίτι.

Η ομάδα εργοθεραπείας του σχολείου μας ετοίμασε κάποιες προτάσεις με καθημερινές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Σε αυτό το αρχείο Powerpoint που μας έστειλε η κ. Άννα-Μαρία, παρέα με τον Έρικ, παίρνουμε σημαντικές συμβουλές για το πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή.  Στη συνέχεια, σε αυτό το αρχείο Powerpoint, κάνουμε τις ασκήσεις κατανόησης μέσα από μια σειρά απλών και διασκεδαστικών ερωτήσεων.

Σε αυτό το βίντεο η κ. Μαρία Κ. ξεδιπλώνει το τηλεοπτικό ταλέντο της και μας εξηγεί πώς να φτιάξουμε ζυμαράκι για να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά μας!

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε ένα φιλμάκι με συντελεστές εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που εξηγεί με απλό και περιεκτικό τρόπο τη σημασία που έχει το συχνό πλύσιμο των χεριών μας.